Öne Çıkanlar Kamu Hizmet Süresi hakim sayısı Yapı Malzemelerinin İthalat Denetimi Tebliği TDV NÖBETÇİ VELİ

2025 Yılı O'nu Oku, O'nu Yaşa Siyer Yarışması Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanır?

Yarışma sonrası cevap anahtarlarının yayınlanması, kesin olmayan ve kesin olan sonuçların açıklanması, ödül programları gibi hususlarda yarışmacılar http://peygambersevdaIiIari.com web adresi, sms ve basın-yayın yoluyla bilgilendirileceklerdir.

Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com web sayfasında yayınlanan yarışma merkezlerinde (9 Şubat 2025/Pazar 11.00-12.30) - (TSİ) saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacak. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri e-posta/sms yolu ile bilgilendirme yapılabilecektir.

2025 Yılı O'nu Oku, O'nu Yaşa Siyer Yarışması Soru ve Cevapları 9 Şubat 2025 tarihinde saat 23.00'da yayınlanacak. İtirazlı sorular 9-11 Şubat 2025 tarihleri arasında alınacak. İtirazlı Sorular 12-14 Şubat 2025 tarihleri arasında değerlendirilecek. İtirazlı sorularla ilgili açıklama 17 Şubat 2025 tarihinde yapılacak.

YARIŞMANIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ

1-Yarışmacılar yarışmaya soğuk damgalı resmi kimlik belgeleri (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport vb.) ile katılacaklardır.

2- Yarışmacılar yarışmaya cep telefonu ile giremeyecektir. Yanlarında cep telefonu ile salona gelen adayların cep telefonları kapalı bir şekilde salon görevli masasında veya uygun bir yerde tutulacaktır. Telefonların mesuliyeti yarışmacıya ait olup, görevliler telefonun kayıp veya diğer olumsuz durumundan sorumlu değillerdir.

3- Yarışma başladıktan sonra yanında cep telefonu tespit edilen, cep telefonu çalan vb. durumlar, yarışma kurallarını ihlal nedeni sayılacak olup yarışmacının sınavı iptal edilecektir.

4- Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda 1. ve 2. Kategoride 60 soru ve 90 dakika cevaplama süresi, 3. ve 4. Kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma süresi bütün kategoriler için aynıdır.

5- İlk 30 dakikadan sonra gelenler yarışmaya alınmayacaktır. Yarışmanın ilk 45 dakikasında, aday yarışmayı bitirmiş olsa dahi dışarı çıkmamalıdır.

6- Yapılan yarışma değerlendirmesi sonucu puanların eşit olması durumunda yarışma komisyonu nezaretinde yapılacak kura ile sıralama belirlenecektir.

7- Cevap kâğıdında kurşun kalem dışında başka bir kalem kullanılmayacaktır. Aksi halde optik form değerlendirme dışı bırakılacaktır.

8- Cevaplama yaparken 1.ve 2. Kategoride sorular 4 şıklı olup, 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir. 3.ve 4. kategoride ise sorular 5 şıklı olup, 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

9- Yarışmacılar, yarışma salonunda düzenleme kurulunun belirlediği sıraya göre oturacaklardır. Düzenleme Kurulu, ihtiyaç halinde adayın yarışma yerini değiştirme hakkına sahiptir.

10- Görme engelli yarışmacılara sorular görevliler tarafından okunmak ve optik forma vereceği cevap işlenmek sureti ile yardımcı olunacaktır.

11- Temsilcilerle irtibata geçilmesi halinde kendi imkanları ile yarışma noktasına gelemeyecek durumda olan engelli yarışmacılara gerekli destek imkanlar dahilinde sunulmaya çalışılacaktır. Yarışmanın online yapılmasının zorunlu olduğu durumlarla ilgili ek maddeler:

1- Yarışmacılar online yarışmanın gereği olan bütün güvenlik tedbirlerine riayet etmelidirler. Yarışmacılar yarışma esnasında başkasından destek almamalı, online ekrandan ayrılmamalı, ekranda başka sayfalar açmamalı, soruların ekran görüntüsünü alıp başkalarıyla sosyal medya vs. ortamlardan paylaşmamalıdırlar.  Bunlar ve bunlara benzer kurallara uymamak yarışma kurallarını ihlal nedeni sayılacak olup yarışmacının sınavı iptal edilecektir.

2- Vakfımızdan kaynaklanmayan şebeke ve ağ sorunları, elektrik kesintilerinden kaynaklı sorunlardan vs. vakfımız sorumlu değildir.

3- Yapılan yarışma değerlendirmesi sonucu puanların eşit olması durumunda: Yarışma komisyonu nezaretinde yapılacak kura ile sıralama/değerlendirme yapılacaktır.

4- Yarışma komisyonu yarışmanın gün ve saatlerini yeniden düzenleyebilir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Müracaat Tarihi: 07 Ekim 2024 - 17 Ocak 2025

Yarışmacıların Yarışma Yerlerine Dair Bilgilendirilmeleri: 05-08 Şubat 2025

Yarışma Tarihi ve Saati: 09 Şubat 2025 / Pazar Saat: 11.00

Cevap Anahtarının Yayınlanması: 09 Şubat 2025 Pazar Akşam saat: 23.00

İtirazlı Soruların Alınması: 09-11 Şubat 2025 Arası

İtirazlı Soruların Değerlendirilmesi: 12-14 Şubat 2025 Arası

İtirazlı Sorularla İlgili Açıklama Yapılması: 17 Şubat 2025 Pazartesi

Kesin Olmayan Sonuçların İlanı: 19 Şubat 2025 Çarşamba

Kesin Olmayan Sonuçlara İtirazların Alınması: 19-22 Şubat 2025 Arası

Kesin Olmayan Sonuçlara İtirazların Değerlendirilmesi: 23-25 Şubat 2025 Arası

Kesin Olan Sonuçların Yayınlanması: 02 Mart Pazar Saat: 20.00

Ödüllerin Verilmesi: Kesin Olan Sonuçların Yayınlanmasını Müteakiben 1 ay içerisinde

YARIŞMA SONUCUNUZU ve KAZANDIĞINIZ ÖDÜLÜ GÖRMEK İÇİN : https://sonuc.siyersinavi.com/ (Yarışmaya girişte kullandığınız T.C. Kimlik No ve Doğum Tarihi ile sonucu öğrenebilirsiniz)

Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları https://peygambersevdalilari.com/wp/onceki-yillarda-cikmis-sorular/ linkinden yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Sinan öz 3 yıl önce

Biraz zordu ama güzel bir duyguydu

Avatar
Mikail 3 yıl önce

Sonuç

Avatar
Sait 3 yıl önce

Çok güzel geçti ama cevap anahtarını bekliyorum

Avatar
Duanur 3 yıl önce

Güzel bir sınav oldu-unu düşünüyorum

Avatar
Mevlüt 3 yıl önce

Tam 22 kere okudum bu sebeple siyer sinavı bana çok kolay geldi ve bu arada ben 2. Kategoriyim isterim ki emek veren öğrenciler kazanır şimdi sonuçları bekliyorum inşAllah iyi bir sonuç çıkarmışımdır

Avatar
HiraNurAşar 3 yıl önce

B kitapçığının cevap anahtarını gönderebilirmisiniz rica edersem öğretmenim