Öne Çıkanlar Vahit Kirişçi Kimdir 28. Cüz kira kontratları tarımsal alet ve ekipmanlar Özel Güvenlik Görevlileri İş ve İşlemleri

Tencerede "SUFLE" Tarifi

Yapılışı;

1 çay bardağı sütü tenceremize alalım 40 gram tereyağ ekleyip ocakta eritelim. 

Hemen sıcağındayken içine 100 gram bitter çikolata, 1 yemek kaşığı kakao ekleyip sıcağı ile iyice karıştıralım,harcımızı bir kenara ılınmaya alalım. 

Ayrı bir kapta 2 yumurta akını bir fiske tuzu, 2 yemek kaşığı şekeri, mikserin yüksek devrinde köpük kıvamını alasıya kadar çırpalım. ( kaseyi elinize alıp yukarıdan aşağıya doğru eyin  köpük akmıyor ve su salmıyorsa tam kıvamında demektir.) 

2 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı unu çikolata harcımızı ekliyoruz ve iyice çırpıcı ile çırpıyoruz. 

Köpük yaptığımız harcıda, çikolata harcımızı azar azar ekleyip karıştırarak yediriyoruz. ( bu kısımda lütfen acele etmeyin az az ekleyip yavaşça karıştırıyoruz) 

Sufle kaplarına yada fincanlara  (yağlamadan) üstünde biraz pay bırakarak dolduruyoruz. 

Derin büyük bir tencereye 1.5 cm lik su ekliyoruz ve kaynama seviyesindeyken, tencerenin kapağına bir bez sararak sufleleri tencereye koyup kapağını kapatıyoruz. Kaynayan su kapakta buhar oluşturup suflelerimizin içine damlamasın diye bu sarma işlemini mutlaka uyguluyoruz. 

Çok akışkan seviyorsanız 3.5 dakika,rafadan seviyorsanız yani resimdeki gibi 4.5 dakika,katı kıvamda seviyorsanız 6 dakika pişiriyoruz. 

Yerken acayip mutlu oluyoruz :) Afiyet olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.